петак, 22. септембар 2017.

Мали: „Сава центар” је кључ конгресног туризма

Градоначелник Београда Синиша Мали обишао је данас „Сава центар” и разговарао са запосленима и представницима синдиката о пословању и плановима за будућност овог за Београд изузетно важног предузећа, које је, како је рекао, кључ конгресног туризма.

– „Сава центар” је једно од најважнијих градских предузећа не само због своје историје и традиције већ и због тога што у њему постоји велики потенцијал у области туризма, посебно конгресног, где можемо да будемо још бољи. Београд само у јулу има 33 одсто више туриста него у исто време прошле године, а дуплирали смо број страних туриста у нашем граду – рекао је Мали.

Он је додао да је кључ развоја конгресног туризма управо у „Сава центру”, али да је био неуспео покушај проналажења партнера како би се он реконструисао и средио.

– Реч је о огромној инвестицији од око 40 до 50 милиона евра, што ми не можемо сами. Данас смо се у разговору са запосленима и представницима синдиката сложили да неке ствари морамо да променимо. Ако не можемо сами, онда морамо са инвеститором. Размишљамо о томе да поновимо још једанпут позив па да видимо да ли можемо да пронађемо партнера који ће заједно са нама инвестирати у „Сава центар”. Ако не будемо то успели, онда ћемо постепено, из године у годину, као град улагати у „Сава центар” како бисмо му вратили стари сјај који је имао 1977. године, када је и отворен – истакао је градоначелник.

Он је још једном нагласио да је „Сава центар” за Београд веома важно предузеће, које има финансијских потешкоћа  и које је, заједно са ГСП-ом,  једино које је у граду остало са негативним финансијским резултатом, за шта нису криви радници, већ цео систем наслеђен из претходног периода. 

Предстоји нам велики рад да Београд поново постане центар конгресног туризма, рекао је Мали и захвалио директору, који се уз дана у дан бори да што што више догађаја буде организовано у „Сава центру”, као и запосленима на веома конструктивним питањима која су се тицала будућности овог предузећа

Догађају су присуствовали помоћник градоначелника Борко Милосављевић и вршилац дужности директора „Сава центра” Ђорђе Мазињанин.